Lägenhetsrenovering - En utmärkt investering

Att renovera lägenheten är ett stort projekt som måste planeras noggrant innan det påbörjas. Beroende på hur omfattande renovering det är fråga om är det också en hög investering, men det är en investering som – om den är korrekt genomförd – betalar av sig både i form av trivsel och i ett ökat värde på bostaden.

Fördelaktigt att renovera lägenheten

Fördelarna med att renovera en lägenhet eller en annan bostad är ganska uppenbara. Först och främst kommer renoveringen i sig att göra ditt hem mer bekvämt och estetiskt tilltalande att leva i.

Kanske har du i dagsläget ett slitet kök eller badrum, som kommer att få en helt ny framtoning efter renoveringen. Eller så kanske du vill ändra planlösningen för att förenkla och skapa nya utrymmen. En annan fördel gäller i synnerhet lägenhetsrenovering i Stockholm med omnejd. Här i Stockholmsregionen och i andra storstadsområden ökar en renovering med få undantag värdet på din bostadsrätt markant.

Att fräscha upp sin lägenhet kan ses som en både kortsiktig och långsiktig investering. När du renoverar inför en försäljning är det en investering som kan betala sig själv nästan omedelbart. Om du renoverar för att bo kvar ökar värdet på längre sikt samtidigt som ditt hem blir trevligare. En förutsättning är dock att renoveringen utförs av skickliga hantverkare med rätt behörigheter, som inte tar några genvägar som kompromissar med kvaliteten.

En seriös aktör med goda referenser

Genom att anlita oss har du garantier för att du får vad du betalar för och att renoveringsprojektet genomförs efter konstens alla regler. Vi har stor erfarenhet av olika typer av renovering i Stockholm; vi har våtrumsbehörighet och inte minst bra referenser från arbeten vi utfört tidigare.

Vi hjälper dig med hela processen från idéstadie till slutbesiktning. Du får skriftliga offerter och orderbekräftelse, och vi administrerar ROT-avdraget så att du slipper.

Som erfaren aktör i branschen har vi fullgoda försäkringar och om något mot förmodan skulle bli fel på vägen så har vi ansvarsförsäkring.

Billigare renovering med ROT

Prisvärt med ROT-avdrag Som privatperson bör du alltid utnyttja ROT-avdraget när du renoverar en lägenhet som du själv äger. Det innebär ett avdrag på upp till 50 000 kronor per person och år för arbetskostnaden. Eftersom vi administrerar avdraget får du det vanligen direkt på fakturan. Resultatet är att det i alla avseenden lönar sig att anlita professionella hantverkare när man ska renovera sin lägenhet i Stockholm.

nyrenoverad lägenhet med gemensamt kök och vardagsrum i Stockholm

Observera att ROT-avdraget endast gäller arbetskostnaden och inte materialet. Vi har emellertid väldigt fina samarbeten med olika leverantörer och kan därigenom erbjuda sig förmånliga priser även de då det kommer till materialet som behövs. Viktigt att poängtera är att det är din projektledare som sköter inköpen av material, vi har inte möjlighet att låta dig som privatperson köpa exempelvis kakel och uppge EA Construction vid kassan för att du ska få samma förmånliga rabatter.

Viktigt att tänka på vid lägenhetsrenovering

Det är värt att påpeka att själva renoveringsarbetet kommer att innebära att ditt dagliga liv påverkas under tiden som lägenhetsrenoveringen pågår, vilket man bör vara medveten om så att man kan planera därefter. Det gäller särskilt om renoveringen innefattar badrum och/eller kök.

I många fall måste du därför ha tillgång till alternativ vad gäller exempelvis badrummet, då det under en period inte går att använda. I viss mån går det att undvika störningar i de dagliga rutinerna genom att ha ett tydligt schema i förväg som specificerar tid och tidsåtgång för de olika momenten.

Låt oss hjälpa dig att skapa din drömlägenhet!