Sätta egna dörrar på IKEAs garderobstommar

IKEAS garderober är mycket populära och det är lätt att förstå varför. Deras lösningar tillåter dig att bygga garderober som passar i alla rum och hallar. För en relativt billig peng kan du själv sätta ihop lösningar som ger ett platsbyggt intryck. Du kan välja vilka funktioner du vill ha inne i garderoben och sedan montera ihop garderoben själv.

IKEAS garderober kommer i ett antal olika stilar och designlösningar men det kanske inte alltid är så att man vill ha den något anonyma IKEA-stilen. Det kan kännas lite tråkigt att ha det precis som alla andra hemma. Nu finns det dock en lösning på det problemet!

Din egen touch på IKEAs garderob

Idag finns flertalet företag som specialiserat sig på att sälja garderobsfronter som går att montera på IKEAs stommar. Det här gör att du kan välja en annan design än det som erbjuds av IKEA. När det kommer till färger är valmöjligheterna oändliga. Vanligtvis har de några färger som ingår när du köper deras specialdesignade luckor men du kan också välja helt fritt om du är beredd att betala lite mer. Luckorna går att få i flertalet olika faner och träslag som lackats, betsats eller oljats på varierande sätt. Det finns även metallic finish, guldpatinering, borstad betong och mycket mer.

När det kommer till design kan du välja mellan allt från helt släta luckor till infrästa detaljer och mönster eller nätdörrar. Du kan enkelt få den stilen som du vill ha oberoende om du tänker att du ska inreda ett mer klassiskt romantiskt kök eller om du vill ha något modernt och unikt som står ut.

Företag som erbjuder specialdörrar till IKEA garderober

Som sagt finns det en hel del företag som specialiserat sig på att göra specialdesignade dörrar till främst IKEAs PAX-serie. Nedan följer en lista på några av dem.

Picky Living

Förutom dörrar i alla färger kan man även få täcksidor, socklar och påbyggnadsstommar som lägger till en dryg decimeter på höjden. Detta för att du själv ska kunna bygga en garderob som passar precis där du vill ha den. De ger också möjlighet till mer specialskurna delar och dörrar med nät eller glas.

Superfront

På Superfront kan du köpa deras egna designade dörrar som passar på PAX-stommen. Här handlar det inte lika mycket om att själv skapa de luckor som man vill ha utan deras luckor kommer med utvalda utseenden och färger som man kan välja mellan. Designen är modern och lekfull. Superfront är för den som vill göra sin anonyma garderob till något av en statement möbel.

Noremax

Precis som med Superfront har Noremax ett antal serier som man kan välja mellan. Noremax har dock en lite mer diskret och klassisk framtoning är Superfront.

Lucks

Det här företaget erbjuder både lite mer vågade designdörrar och mer klassiska varianter. Känslan man får är att de är mycket noga med material. De har också andra tillbehör som exempelvis specialbyggda lådor i massivt trä och garderobsbelysning.

Glöm inte detaljerna

Om man lägger tid och pengar på att leta upp och beställa fina och unika garderobsdörrar ska man inte glömma detaljerna. Se till att samtidigt beställa bitar som täcker sidorna ifall det behövs. Annars kommer resultatet inte bli lika snyggt. Det samma gäller för sockel eller ben. Den typen av detaljer är det som verkligen gör den stora skillnaden och får din IKEA garderob att se riktigt lyxig och genomtänkt ut.

Även handtagen bör tänkas över. Flera av de företag som vi listat här ovan erbjuder infasade handtag i olika varianter.

Inspiration och tips gällande lägenhetsrenoveringar!
16 Aug 2022