Bygg en sovalkov till barnrummet

En sovalkov är mysigt inte minst i ett barnrum, där det kan vara bra att skapa lite extra yta för lek och stoj. Här bjuder vi på några tips om hur man kan tänka inför ett bygge av en sovalkov i barnrummet.

Färgsättningen är inte minst viktig i ett så litet rum som en sovalkov. Ljusa kulörer skapar en luftigare miljö och gör att ytan känns större. Trivsamheten ökar på detta sätt, det vet vi av erfarenhet.

Många goda möjligheter till förvaring

En sovalkov är en liten yta, men med lite fantasi finns det många möjligheter. Inte minst finns det gott om plats att bygga på höjden, framför allt när det handlar om förvaring. Det går att sätta upp skåp på väggen och sänggaveln går att använda som hylla. Om du tycker att det är bättre att ha förvaring under sängen går det givetvis att använda utrymmet över till prydnadsföremål som amplar med växter, eller varför inte tavlor. Skapar en mysigare miljö och växterna ger dessutom bättre luft.

Under sängen kan du kanske förvara barnens leksaker, där är de både lättåtkomliga och enkla att städa undan när det skulle behövas.

Draperi ger alkoven trivsel

Ett draperi kan skapa trivsel. Även om du har skapat en mysig hörna åt barnen så kan det finnas tillfällen då man inte vill att den ska synas. Barnen kanske har slarvar med städningen och inte bäddat sängen en dag då du ska bjuda vännerna på middag. Du hinner inte bädda sängen eller städa i tid, då är det perfekt att ha ett draperi att dra för så att du kan dölja stöket. En enklare gardinstång med ett passande tygstycke passar perfekt för att skapa en trivsammare stämning,
Nu får du god tid att förbereda middagen och duka fram – du kanske till och med hinner med ett glas vin innan middagen.

Mysigt med kuddar och filtar

Kuddar i olika färger och storlekar skapar definitivt trivsel. Du kan använda sängen som en soffa med stöd för ryggen och sitta upp, läsa en bok och ta en kopp kaffe. Kuddar och filtar höjer trivselfaktorn och får se barnens sovalkov att se riktigt mysigt ut.

Inspiration och tips gällande lägenhetsrenoveringar!
1 Jun 2022