Nya dörrhandtag kan lyfta din heminredning

Hur skapar man ett personligt och trivsamt hem? Frågan är naturligtvis ytterst individuell och här finns den egna smaken som en stor faktor. Ser man emellertid till mer generella tips och tankar så handlar en lyckad inredning ofta om att värna om de små detaljerna. Genom dessa skapar man mer personlighet och ett hem som avspeglar den egna personen. Om du vill ha ett snyggt hem - fokusera på det stora.

Om du vill ha ett mer personligt hem - lägg fokus på den mindre detaljerna. Vill du ha ett hem som både är snyggt och trivsamt: missa inte vare sig det stora eller det lilla i inredningen.

När man talar om det stora så menar vi här alla ytskikt: ett snyggt golv, ny färg på väggarna, en badrumsrenovering i en sober stil och exempelvis nya köksluckor för att skapa ett helt nytt uttryck i köket. Ser man till exempelvis nyproducerade bostäder så kan ingen argumentera mot att dessa är snygga: de har fina materialval, de har inbjudande planlösningar och de är ofta målade i moderna, tilltalande färger. Men, är de personliga?

Det som krävs för att skapa personlighet i en nyproducerad bostad - eller exempelvis en prefabricerad villa - är att man vågar gå emot strömmen. Man måste våga bryta lite mot normen för att skapa ett hem som berättar vem man är. Vilket, lyckligtvis, inte alls kostar så mycket pengar och som faktiskt kan vara ganska roligt.

Nya dörrhandtag - en billig investering som gör skillnad

Ett exempel på en detalj som kan komma att skapa ett helt nytt uttryck i en bostad handlar om dörrhandtagen. Det är en detalj som finns där och som man inte tänker på - men som, vid ett byte, kan skapa en otrolig skillnad. Idag finns en uppsjö av olika dörrhandtag att välja mellan och här kan man exempelvis välja svarta, vita, dörrhandtag i metall och dörrhandtag med trä runt omkring. Det senare ger lite extra värme och kan vara ett bra sätt att bryta av inne i exempelvis ett vitt, mer spartanskt hem.

Att man dessutom kan göra riktiga fynd vad gäller dörrhandtag är en annan fördel. Det finns en riktigt stor andrahandsmarknad där man kan hitta dörrhandtag med en riktigt historia för en spottstyver. Sök exempelvis på loppisar, på secondhand eller på exempelvis Blocket: det finns hur mycket fina saker som helst.

Dörrknoppar är en annan sak som verkligen äger en förmåga att skapa ett nytt utryck. Funderar du på att göra om i köket? I många fall kan man se en köksrenovering ske av helt fel skäl. Köket är fortfarande funktionellt, men det börjar kanske bli slitet eller också gillar man - som exempelvis nyinflyttad - inte färgerna eller golvet. Motiverar det en total renovering? Nej, man måste här börja inse att det går att förändra i det lilla för att nå det stora. Att lacka om köksluckorna, byta handtag och exempelvis slipa- och måla om golvet är exempel på relativt billiga investeringar som skapar helt nya intryck. Du får ett nytt kök utan att riva ut det gamla. Dessutom så handlar det här även om att göra skillnad för vår miljö.

Inspiration och tips gällande lägenhetsrenoveringar!
16 Feb 2022