Tips på bra loppisar i Stockholm

Att gå på loppis har blivit en stor sak över hela Sverige. Vi ser att det finns skyltar nästan överallt och många ser den som en naturlig, avkopplande del av semestern att svänga i och kolla av vad som säljs längs våra landsvägar.

Chans att fynda stort på loppis

Det stora fyndet hägrar alltid. Man kanske kan hitta den där möbeln från Josef Frank, man kanske lyckas hitta den där servisen av Stig Lindberg, äntligen kanske man kan lägga vantarna på en fåtölj av Fritz Hansen eller möjligen så gömmer dig en smäcker liten soffgrupp av Bruno Mathsson inne i ladan? Det handlar om spänning och det handlar utöver det om mycket annat: bättre priser, möjlighet att köpslå och att göra miljön en tjänst.

Loppisen är stor runt om i landet - men hur ser det egentligen ut i vår svenska huvudstad? Har Stockholm något att komma med som både turister och inhemska kan njuta av? Absolut! Vi tänkte gå igenom några av de loppisar i Stockholm som du inte får missa.

Innan dess så ska vi dock även säga att Stockholm har en uppsjö av intressanta secondhand-butiker att besöka. Vissa av dessa är nischade och säljer udda saker som ofta säljs till ett lite högre pris, andra är dock av den kalibern att du verkligen kan fynda och detta oavsett om du är på jakt efter möbler, kläder, porslin eller skivor/böcker. Här kan vi nämna Stadsmissionen - som har flertalet butiker - Emmaus och Myrorna, som några exempel.

Fyra loppisar du inte får missa i Stockholm

Vi tänkte gå igenom fyra av de loppisar som finns i Stockholm och vi gör det enligt följande uppräkning:

  • Återvinningsfesten i Hornstull. Loppisarnas Loppis? Ja, många anser just detta. Befinner du dig i Stockholm under den sista helgen i Maj så är det läge att åka söderut och sikta in dig på Hornstull. Då äger nämligen Nordens största loppmarknad rum och personer boende i hela området ställer ut bord och säljer av prylar som inte längre används. Man brukar räkna med att ungefär 100.000 personer rör sig i området under den här helgen. Fyndnivå: Hög!

  • Täby Loppis. Ta dig till Täby och njut av en klassisk bakluckeloppis. Utöver extremt fina fyndchanser på allt från kläder till möbler så erbjuds du även en atmosfär som är utöver det vanliga. Stämningen är på topp och du kan passa på att hämta andan med en korv innan du går vidare till nästa bil. Fyndläge: Högt!

  • Hornstulls Marknad. Varje helg från April till September kan du bege dig till Hornstulls Strand och njuta av ett gediget utbud av märkeskläder, kuriosa och en massa andra roliga saker som säljs. Det brukar även finnas livemusik och en massa häftiga foodtrucks står redo att mätta din mun under denna hipster-karneval. Fyndläge? Definitivt!

  • Solvalla Bakluckeloppis. Fyra helger varje sommar annonseras Solvalla Bakluckeloppis och det är definitiv värt att söka sig dit. Du kommer inte att vara ensam. Faktum är att man har ett Guinness rekord i antalet säljande bilar - 1024 stycken - och detta är naturligtvis något alldeles extra. Var beredd på att spendera några - läs många! - timmar på att gå igenom allt. Kanske finns guldkornet därborta i den röda Audin? Fyndnivå: Stor!

Inspiration och tips gällande lägenhetsrenoveringar!
14 Sep 2021