Totalrenovering av lägenhet

Är du bostadsrättsägare har du mycket att vinna på en totalrenovering, oavsett om du precis flyttat in, går i säljtankar eller helt enkelt tycker att din lägenhet skulle må bra av en rejäl ansiktslyftning. Alla lägenheter måste renoveras då och då, eftersom allt i en lägenhet slits; golven, väggarna, köket, badrummet. Vissa renoveringar, som renovering av kök och badrum, är viktiga för att minska risken för vattenskador. Andra, som golvslipning och ommålning, ger en trevligare boendemiljö, men förlänger också livslängden på materialen.

”En totalrenovering tar några veckor, det kostar pengar, men i längden är det något som rejält höjer boendestandarden och också lägenhetens värde”

Man kan renovera lite i taget, allt eftersom behoven uppstår, men man kan också, när man ändå håller på och kanske har tagit in hantverkare, passa på att genomföra en riktig totalrenovering, där hela lägenheten återställs till nyskick. En sådan renovering tar några veckor, det kostar pengar, men i längden är det något som rejält höjer boendestandarden och också lägenhetens värde. Med andra ord: kostnaden för en totalrenovering är pengar du får tillbaka när du senare säljer lägenheten.

Fördelarna med att anlita proffs

Visst går det att göra mycket av en renovering själv, som målning och tapetsering och kanske till och med golvslipning, men vill du att din lägenhet ska bli så fin och attraktiv som möjligt är det bättre att anlita proffs. För det första får du 30% av arbetskostnaden betald genom ROT-avdraget, något som vi tar hand om och drar från fakturan. För det andra så är vi som fackmän så klart utbildade, erfarna och kompetenta och har ett stort fokus på noggrannhet och framför allt grundarbete. Ett gediget grundarbete är 80% av till exempel målning, tapetsering eller golvläggning, och det syns när en lägenhet renoverats av fackmän.

totalrenovering av lägenhet

Vidare får du garanti på jobbet när du anlitar proffs, och dessutom ett kvalitetsintyg som är guld värt när du senare säljer lägenheten. Vill du ha en så stor värdeökning som möjligt på lägenheten är detta av stor vikt, framför allt när det gäller kök och badrum, där effekten kan bli närmast den motsatta om du inte kan visa på att renoveringen skötts professionellt.

Vi kan utföra allt inom lägenhetsrenovering

Det som är vår stora styrka är att vi kan utföra allt arbete vid en totalrenovering; målning, tapetsering, golvläggning, golvslipning, köks- och badrumsrenovering, rivningsarbeten, el och VVS. All kompetens finns samlad under samma tak och det innebär att vi kan erbjuda totalentreprenad på din lägenhetsrenovering.

En totalentreprenad innebär att du endast skriver ett kontrakt, med oss. Vi planerar och samordnar allt arbete som sker under renoveringen så att det aldrig uppstår onödiga luckor i arbetet. När en hantverkare är klar är nästa på väg. Detta blir effektivare och minskar kostnaderna betydligt för dig som kund. Vi har alltid en projektansvarig som följer arbetet löpande och håller dig underrättad om hur renoveringen fortlöper. Vi anser inte heller att en renovering är avslutad förrän du som kund känner att du är hundra procent nöjd.

En investering som lönar sig

Vill du höja både din boendestandard och värdet på din lägenhet så är en totalrenovering vägen att gå. Vi hjälper dig med allt från planering till sista touchen, och kostnaden för renoveringen kan du dra av från reavinsten om du sedan säljer lägenheten inom fem år. Samtidigt visar data från mäklarfirmor att en totalrenovering kan höja en lägenhets värde med så mycket som 20%. Med andra ord: en god investering som verkligen lönar sig.

Inspiration och tips gällande lägenhetsrenoveringar!
23 Jan 2019